Кабмін розглядає можливість відновлення виробництва вакцин в Україні

Читать на русском
В Кабінеті міністрів України розглядають програму відновлення власного виробництва вакцин в нашій державі, на яку закладено близько 100 млн гривень.
Фото з відкритих джерел

В Кабінеті міністрів України розглядають програму відновлення власного виробництва вакцин в нашій державі, на яку закладено близько 100 млн гривень.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі програми «Право на владу».

Страхи вакцинації: головні перешкоди у подоланні пандемії коронавірусу в УкраїніОдним із очевидних викликів буде не лише наявність вакцини проти коронавірусу, але й подолання опору громадян, які негативно ставляться до щеплень. Чому українці не хочуть вакцинуватися і що з цим робити – дізнавався Олександр Радчук.

«Сьогодні є програма уряду, яка перебуває на затвердженні, про відновлення фармацевтичного виробництва в Україні. 100 млн в бюджеті передбачено на біокластер «Біобезпека», який передбачає відновлення власного виробництва вакцин», - зазначив Ляшко.

В той же час, він підкреслив, що відновити виробництво вакцин в Україні буде непросто, оскільки в нашій державі немає потужностей для виробництва, наприклад, м-РНК вакцини.

«Ми не запустимо високотехнологічний продукт з нуля, це треба розуміти і говорити це людям. Нам треба запустити процес виробництва. У нас немає виробництва вакцин проти туляремії, сироваток проти дифтерії тощо», - резюмував Ляшко.

Нагадаємо, раніше Віктор Ляшко заявив, що першою вакциною від коронавірусної інфекції, яка прибуде до України, може стати препарат виробництва компанії AstraZeneca. Орієнтовно, вона прибуде до нашої держави вже наступного тижня.

Також ми писали, що в Україні стартували семінари з вакцинації від коронавірусу спеціально для медпрацівників. Навчання організувала ВООЗ у співпраці з Міністерством охорони здоров'я та Центром громадського здоров'я.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: