У Китаї заборонили мовлення ВВС

Читать на русском
Адміністрація телебачення та радіомовлення Китаю заблокувала трансляцію телеканалу BBC World News на території країни через «серйозне порушення» ним правил публікації контенту.
Фото з відкритих джерел

Адміністрація телебачення та радіомовлення Китаю заблокувала трансляцію телеканалу BBC World News на території країни через «серйозне порушення» ним правил публікації контенту.

Про це повідомляє Xinhua.

Пропаганда або журналістика: як світ бореться з фейками КремляУ світі давно вже навчилися відрізняти пропаганду від журналістики і тому ніхто не здивований санкціями проти українських каналів.

Так, зазначається, що у китайській Національній адміністрації радіо та телебачення (NRTA) заявили, що BBC World News серйозно порушила норми щодо управління радіо та телебаченням у своїх матеріалах, пов'язаних з Китаєм.

У КНР зазначають, що це суперечить вимогам щодо новинних репортажів, які мають бути «правдивими та неупередженими», тож таким чином мовник порушив «національні інтереси та етнічну солідарність Китаю».

«Оскільки канал не відповідає вимогам до трансляції у Китаї як закордонний мовник, BBC World News не має права продовжувати свою роботу на території країни. NRTA не прийме заявку на трансляцію каналу на новий рік (за місячним стилем, прийнятим у Китаї - ред.)», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в МЗС Китаю запровадили санкції проти представників адміністрації президента США Дональда Трампа. У списку санкцій є колишній державний секретар США Майк Помпео.

Також ми писали, що китайська влада засекречує дослідження щодо походження коронавірусу SARS-CoV-2, який є причиною виникнення хвороби COVID-19, а також заважає незалежним дослідникам вивчати історію походження вірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: