Китай схвалив COVID-вакцину, яку закупила Україна

Читать на русском
Державне управління з контролю за фармацевтичною продукцією Китаю дозволило використовувати вакцину від коронавірусу китайської компанії Sinovac Biotech, яку збирається закупити МОЗ України, для масової вакцинації населення.
Фото з відкритих джерел

Державне управління з контролю за фармацевтичною продукцією Китаю дозволило використовувати вакцину від коронавірусу китайської компанії Sinovac Biotech, яку збирається закупити МОЗ України, для масової вакцинації населення.

Про це повідомляє Reuters.

Пандемія коронавірусу: скільки коштують вакцини Pfizer, Moderna та іншіАмериканська вакцина Moderna коштує 25-37 доларів за дозу, вакцина компаній Pfizer і BioNTech – 16-19,5 доларів.

Зазначається, що таким чином виробнику надали умовний дозвіл для регулярних поставок на ринок цього препарату. Раніше вакцина використовувалася в Китаї головним чином для представників групи підвищеного ризику - лікарів, прибиральників, співробітників поліції і митниці, а також чиновників.

У ході випробувань третьої фази, проведених в Бразилії і Туреччині, оцінювалася ефективність вакцини-кандидата щодо медичних працівників, які лікують пацієнтів з коронавірусною хворобою.

Вони мали одну і ту ж первинну кінцеву точку - рівень ефективності препарату через 14 днів після щеплення вакциною-кандидатом або плацебо.

Зазначено, що станом на 16 грудня 2020 року в програмі взяли участь 12 396 медичних працівників старше 18 років.

«У Бразилії через 14 днів після вакцинації двома дозами вакцини за графіком 0, 14 днів ефективність проти COVID-19 склала 50,65% для всіх випадків, 83,70% для випадків, що потребують лікування, і 100,00% для госпіталізованих, важких і летальних випадків», - повідомляють в компанії.

Клінічні випробування третьої фази в Туреччині проходили у два етапи. Серед учасників - медичні працівники на першому етапі й населення - на другому етапі.

Вік учасників становив від 18 до 59 років. Всього в випробуванні був задіяний 7 371 учасник. Так, 1322 учасники завершили вакцинацію двома дозами та увійшли в 14-денний період спостереження після отримання другої дози вакцини.

«На підставі аналізу 29 випадків ефективність профілактики COVID-19 склала 91,25% через 14 днів після двухдозової вакцинації відповідно з 14-денним графіком», - інформують у компанії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МОЗ України уклало контракт про постачання вакцини виробництва компанії Sinovac Biotech. Україна очікує перше постачання вакцини у березні 2021 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: