Китай впровадив санкції проти представників адміністрації Трампа

Читать на русском
У МЗС Китаю запровадили санкції проти представників адміністрації президента США Дональда Трампа. У списку санкцій є колишній державний секретар США Майк Помпео.

У МЗС Китаю запровадили санкції проти представників адміністрації президента США Дональда Трампа. У списку санкцій є колишній державний секретар США Майк Помпео.

Про це повідомляє пресслужба відомства в середу, 20 січня.

У заяві йдеться, що ці політики «образили китайський народ і серйозно підірвали китайсько-американські відносини».

«Китай вирішив накласти санкції на 28 осіб, які серйозно порушили суверенітет Китаю і несуть основну відповідальність за такі дії США з питань, пов'язаних з Китаєм», - йдеться в заяві.

До списку санкцій входять: Майкл Помпео, Пітер Наварро, Роберт О'Брайен, Девід Стілуелл, Метью Поттінджер, Алекс Азар, і Келлі Крафт із адміністрації Трампа, а також Джон Болтон і Стівен Беннон.

«Цим особам і їхнім найближчим родичам заборонений в'їзд на материк, до Гонконгу і Макао в Китаї. Їм, а також пов'язаним із ними компаніям і установам також заборонено вести справи з Китаєм», - йдеться в заяві.

Відзначимо, відповідну заяву опублікували відразу після інавгурації нового президента Америки Джо Байдена. Попередній президент США Дональд Трамп залишив Вашингтон.

Раніше Помпео назвав дії китайської влади, спрямовані на т.зв. перевиховання уйгурів та інших етнічних і релігійних меншин в провінції Синьцзян, геноцидом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: