Стало відомо, скільки виплат через COVID отримали медики у січні

Читать на русском
Фонд соцстрахування в січні направив майже 300 тисяч гривень на щомісячні виплати для 51 медика і їхніх сімей, які постраждали через коронавірусу.
фото Думська

Фонд соцстрахування у січні направив майже 300 тисяч гривень на щомісячні виплати для 51 медика і їхніх сімей, які постраждали через коронавірус.

Про це повідомила пресслужба Кабміну, посилаючись на дані ФССУ.

Фонд соцстраху: як змінилися витрати за 5 років і скільки коштів пішло на боротьбу з COVIDВитрати Фонду соціального страхування України за минулий рік склали 29,9 мільярда гривень.

Як повідомляється, у січні медикам Фонд перерахував 295 тисяч гривень. Розмір виплати для одного медика становить від 710,79 гривень до 21 тис. 970 гривень.

Щомісячні страхові виплати отримують медики, які в результаті гострої професійної хвороби COVID-19 отримали стійку втрату працездатності. Також виплати направляють особам, які перебували на утриманні медпрацівників у разі їх смерті, уточнили в відомстві.

Уточнюється, що 295 тисяч гривень на щомісячні виплати для медичних працівників пішло 92 тисячі гривень, а особам, які перебували на утриманні померлих медиків, направили 203 тисячі гривень.

«Станом на сьогодні Фондом соціального страхування України здійснюються щомісячні страхові виплати для 16 медичних працівників, які мають ступінь втрати працездатності від 5% до 80%. Також щомісячні страхові виплати отримують 35 утриманців у разі смерті медичного працівника», - уточнили у Фонді.

Нагадаємо, раніше соцстрах назвав кількість померлих від коронавірус медиків.

Також повідомлялося, що медикам у школах доплатять майже по 1000 гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: