Латвія знову забороняє в'їзд в країну

Читать на русском
Латвія на два тижні заборонила в'їзд на територію країни з несуттєвих причин з усіх країн ЄС, ЄЕЗ, Швейцарії та Великої Британії. Заборона діятиме до 25 лютого.
Фото - Delfi.

Латвія на два тижні заборонила в'їзд на територію країни з несуттєвих причин з усіх країн ЄС, ЄЕЗ, Швейцарії та Великої Британії. Заборона діятиме з четверга, 11 лютого, до 25 лютого.

Ставши чинними в четвер, поправки в розпорядження про введення надзвичайного стану припускають, що в'їзд у Латвію буде дозволений тільки при невідкладних і важливих причинах, серед яких називаються робота, навчання, возз'єднання сім'ї, лікування, транзит або супровід неповнолітніх, повернення на постійне місце проживання або відвідування похорону, пише Delfi.

Як змінилася Земля після початку пандемії: вид з космосуВид на пандемію COVID-19 з космосу, як змінилася планета – на відео. Спорожнілі вулиці і туристичні пам'ятки.

З дозволу міністра сполучення можуть здійснювати пасажирські перевезення, але не більше п'яти пасажирів, приватним повітряним транспортом і бізнес-рейсами, нерегулярні пасажирські перевезення транзитом, спеціально організовані перевезення працівників для доставки до місця роботи, спеціально організовані перевезення спортсменів для участі в змаганнях за кордоном і в міжнародних змаганнях в Латвії.

Люди з COVID-19 також можуть повернутися в Латвію по суші, але тільки на приватному транспорті.

Крім того є ймовірність продовження цих обмежень більше ніж на два тижні, але це залежатиме від епідеміологічної ситуації.

Раніше повідомлялося, що Латвія продовжила режим надзвичайної ситуації, введений в країні через епідемію коронавірусу, до 6 квітня.

Нагадаємо, за минулу добу коронавірус в Україні виявили у 5039 осіб, зафіксовано 124 летальних випадки, 6568 пацієнтів одужали.

Загалом за весь час пандемії в Україні захворіли 1 258 094 людини, з них 1 098 944 одужали, летальних випадків — 24 058.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: