Козак купив «112 Україна» та NewsOne за 103 мільйони – ЦПК

Читать на русском
Нардеп із ОПЗЖ Тарас Козак придбав телеканали 112 Україна та NewsOne за 103 мільйона гривень. Гроші він отримав з офшорів цивільної дружини.
Фото з відкритих джерел

Нардеп із ОПЗЖ Тарас Козак придбав телеканали «112 Україна» та NewsOne за 103 мільйона гривень. Гроші він отримав з офшорів цивільної дружини.

Про це йдеться у матеріалі Центру протидії корупції на «Українській правді».

ЦПК з’ясував, що у 2013-2015 роках кіпрська компанія Козака Turul Investments Limited, яка наразі приносить йому основний дохід, була збитковою і слугувала транзитною базою для мільйонів доларів між сумнівними офшорними фірмами, одна з яких постачала на державні компанії контрабандне вугілля з окупованих територій.

Інформаційна війна: які телеканали забороняли країни світуУ Молдові кілька років була заборона на російські новини, в країнах Балтії блокують Russia Today.

Свої перші великі дивіденди – 1,1 млн євро – від Turul Investments Limited Козак отримав в 2017 році з рахунків у російському банку.

Ці кошти через офшори йому «позичила» його ж цивільна дружина Наталія Лавренюк.

За даними ЦПК, вона володіє квартирою 600 квадратних метрів ціною 13 мільйонів доларів у пішій доступності від Кремля. А гроші для виплат через офшори своєму ж чоловікові Лавренюк бере з нафтового бізнесу в Росії, яким володіє спільно з дружиною Медведчука Оксаною Марченко.

Нагадаємо, раніше в ЦПК розповідали, що нардеп Тарас Козак пов'язаний із терористами «ЛНР/ДНР» через свій кіпрський офшор ще з 2014 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: