Абромавічус покинув наглядову раду Ощадбанку – ЗМІ

Читать на русском
Ексміністр і ексголова оборонного концерну Укроборонпром Айварас Абромавічус покинув місце в наглядовій раді державного Ощадбанку через конфлікт інтересів, повідомляють українські ЗМІ.
Айварас Абромавічусdossier.akcenty.com.ua

Ексміністр економічного розвитку України, колишній голова державного оборонного концерну «Укроборонпром» Айварас Абромавічус покинув своє місце в наглядовій раді державного «Ощадбанку» імовірно через конфлікт інтересів.

Про це в середу, 10 лютого, повідомило агентство «Інтерфакс-Україна».

За інформацією агентства, 9 лютого Абромавічуса відкликав Кабінет Міністрів. При цьому чиновник навіть не встиг вступити на посаду.

«Моя заява про відхід з наглядової ради Ощадбанку пов'язана з появою конфлікту інтересів. Я, як приватний інвестор, зробив інвестиції в ряд компаній з сектора фінансових технологій, які планують конкурувати з традиційними банками. Це робить мою участь у наглядовій раді державного банку неможливою», - пояснив Абромавічус.

Нагадаємо, 6 жовтня 2020 року Президент України Володимир Зеленський звільнив Айвараса Абромавічуса з посади голови ДК «Укроборонпром» і призначив нового виконувача обов'язки голови концерну.

Абромавічус був призначений головою «Укроборонпрому» указом Зеленського від 30 серпня 2019 року. Раніше, в липні того ж року, він очолив наглядову раду держконцерну, до складу якого був введений за місяць до нової посади.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: