Українці оцінили економічну ситуацію в країні – опитування

Читать на русском
Переважна більшість українських громадян вважає, що економічна ситуація в Україні залишає бажати кращого. Лише мізерна частина населення впевнена у тому, що все добре.
Ілюстративне фотоaif.ua

Переважна частина громадян України відверто не схвалює економічну ситуацію, яка склалася в країні. Дуже мала частка населення вважає, що справи йдуть добре – але у більшості своїй, навіть очікування в українців найпохмуріші.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 29 січня по 3 лютого 2021 року.

Так, 69% опитаних Центром українців оцінюють економічну ситуацію в країні, як «дуже погану» або «досить погану». Ще 26% розцінюють її, як «не погану і не хорошу». І всього лише 2% населення розглядають ситуацію з українською економікою, як «хорошу» або «дуже хорошу".

Що стосується оцінки українцями власного добробуту, то 43% опитаних оцінюють його рівень, як «дуже поганий» або «досить поганий», 46% респондентів - як «не поганий і не хороший», 7% - як «хороший» або «дуже хороший».

Бачення українцями майбутнього української економіки також вельми похмуре. Тільки 14% респондентів впевнені, що економічно Україна йде в потрібному напрямку. Переважна більшість опитаних українців - 70% - вважають, що країна йде у невірному напрямку і не чекають нічого хорошого. Очікування на поліпшення, погіршення або незмінність економічної ситуації серед опитаних приблизно рівні - по 19-25% на кожну категорію.

«Тільки 7% вважають, що в найближчі 3 місяці економічне становище країни зміниться на краще, 8% сподіваються, що за цей час зміниться на краще рівень добробуту їх сім'ї. Помітно частіше в найближчі місяці громадяни очікують погіршення ситуації: 32% вважають, що в найближчі 3 місяці економічне становище країни зміниться на гірше, 24% - що за цей час зміниться на гірше рівень добробуту їхньої сім'ї», - йдеться в повідомленні соціологів.

Дослідження провели з 29 січня по 3 лютого 2021 року методом інтерв'ю «віч-на-віч» за місцем проживання респондентів.

Опитали 2019 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що представляє доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Раніше в Мінекономіки оцінили падіння ВВП у 2020 році.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: