Лідери G20 схвалили заморозку боргів бідних країн

Читать на русском
Лідери країн Великої двадцятки схвалили рішення про продовження заморозки боргових виплат найбіднішими країнами до середини 2021 року у зв'язку з пандемією коронавірусу.
Фото з відкритих джерел

Лідери країн «Великої двадцятки» схвалили рішення про продовження заморозки боргових виплат найбіднішими країнами до середини 2021 року у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що лідери країн G20 також наполегливо закликали приватних кредиторів взяти участь в ініціативі, що стосується заморозки боргів найбідніших країн, і заявили, що стежать за особливими проблемами, з якими стикаються африканські і малі острівні держави.

Їх рішення стало продовженням ініціативи щодо полегшення боргового тягаря, яка була запущена невдовзі після початку пандемії навесні, і яка допомогла 46 із 73 країн, що відповідають критеріям, відкласти виплати з обслуговування боргу в 2020 році на суму 5,7 млрд доларів США, вивільнивши кошти для боротьби з пандемією і зміцнення своєї економіки.

Окрім того, лідери країн «Великої двадцятки» також пообіцяли не шкодувати зусиль для забезпечення доступної та справедливої поставки ліків, тестів і вакцин проти COVID-19 для усіх жителів планети.

Нагадаємо, раніше генсек ООН Антоніу Гутерреш закликав світову спільноту списати бідним країнам борги через пандемію коронавірусу, або ж, принаймні, відстрочити строки їх погашення до кінця 2021 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: