США нададуть Україні холодильники для вакцини Pfizer

Читать на русском
США готові допомогти Україні з холодильниками для зберігання вакцини від коронавірусу компанії Pfizer.
фото УНІАН

Сполучені Штати Америки планують допомогти Україні з холодильниками для зберігання вакцини від коронавірусу компанії Pfizer.

Про це повідомила тимчасово повірений у справах США в Україні Крістіна Квін в коментарі «Суспільному» в понеділок, 8 лютого.

COVID-вакцинація в Україні: що наразі відомоВакцинація від COVID-19 має розпочатися в Україні в лютому. Мають використовуватися вакцини Pfizer і AstraZeneca, детальний план на 2021 рік уже затверджений.

«Нещодавно ми вирішили допомогти Україні організувати систему транспортування для розподілу вакцини Pfizer, яка вимагає дуже низьких температур. Тому ми допомагаємо з холодильниками і транспортуванням, а також стежимо за тим, щоб після прибуття вакцини на місце, вона залишалася в безпеці», - заявила Квін.

За її словами Квін, 117 тисяч доз, які повинна отримати Україна, це перший транш, який буде направлений для вакцинації медпрацівників. Але США і COVAX продовжать співпрацю з Україною.

Як відомо, вакцину від коронавірусу компанії Pfizer потрібно зберігати при температурі -70 градусів, а її транспортування повинно відбуватися за системою «холодного ланцюга».

Нагадаємо, в лютому Україна отримає 117 тисяч доз вакцини виробництва Pfizer/BioNTech. Першими щеплення отримають медики.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що буде робити щеплення від коронавірусу разом з військовими.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: