Шмигаль розповів подробиці своєї зустрічі зі Столтенбергом

Читать на русском
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сьогодні провів зустріч із Генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом. Чиновники обговорили подальші кроки України на шляху євроатлантичної інтеграції.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сьогодні провів зустріч із Генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом. Чиновники обговорили подальші кроки України на шляху євроатлантичної інтеграції.

Про це повідомляє Урядовий портал у вівторок, 9 лютого.

За словами Шмигаля, мета України - членство у НАТО, і Кабмін готовий зробити все можливе для досягнення цієї мети.

«Ми впроваджуємо структурні реформи, активно модернізуємо сектор безпеки та оборони, підсилюємо верховенство права і викорінюємо корупцію. Боротьба з корупцією та судова реформа є першочерговим пріоритетом», - підкреслив Шмигаль.

Крім того, Кабін має намір посилити роботу по відкритості та прозорості у сфері оборонної промисловості та заохочуватиме підприємства до співпраці з електронною системою державних закупівель Prozorro.

Також у 2021 році планується схвалення міжвідомчого механізму видачі українським підприємствам так званої Declaration of Eligibility, що дозволить їм пропонувати та реалізовувати свої товари та послуги в межах Агентства НАТО з підтримки та постачання через Перелік постачальників оборонної продукції (Source File).

Прем'єр нагадав, що в Україні схвалили закони Про оборонні закупівлі та Про розвідку, які надали суттєвий поштовх практичного співробітництва України із НАТО.

«Важливим і ефективним інструментом реалізації реформ є Річна національна програма, яка є дорожньою картою реалізації євроатлантичних прагнень України. Підготовка програми на 2021 рік перебуває на завершальній стадії», - додав прем'єр-міністр.

Шмигаль також подякував НАТО за інтерес та підтримку ініціативи України по підставі Кримської платформи та запросив Єнса Столтенберга взяти участь у проведенні установчого саміту Платформи в серпні 2021 року.

Нагадаємо, Столтенберг висловився щодо членства України в НАТО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: