Столтенберг наголосив на важливій ролі України в боротьбі з коронавірусом

Читать на русском
Столтенберг наголосив на важливості співпраці України з альянсом, нагадавши, що саме найбільші в світі українські літаки Мрія і Руслан доставляють гуманітарну та медичну допомогу країнам ЄС в рамках програми стратегічної взаємодії НАТО SALIS.

Генсек НАТО Йенс Столтенберг наголосив на важливості співпраці України з альянсом, нагадавши, що саме найбільші в світі українські літаки «Мрія» і «Руслан» доставляють гуманітарну та медичну допомогу країнам ЄС в рамках програми стратегічної взаємодії НАТО SALIS.

Про це він заявив в ході брифінгу, 14 квітня.

«Ми працюємо з партнерами по-різному, і ми вітаємо той факт, що у НАТО так багато партнерів і що ми можемо стояти разом і вирішувати спільні завдання, такі як криза COVID-19. А Україна допомагає союзникам по НАТО, так як Україна забезпечує стратегічні повітряні перевезення, або точніше сказати, є українські літаки, які використовуються НАТО для забезпечення стратегічних повітряних перевезень. І я бачив ці літаки. Вони величезні. У них величезні можливості», - заявив Столтенберг.

За його словами, використання українських літаків показує, яким чином НАТО працює з партнером - Україною - для забезпечення повітряного транспорту для союзників по НАТО.

«І ці літаки були важливі протягом тривалого періоду часу для перевезення медичного обладнання з Китаю, по всьому світу, в країни НАТО в Європі. Так що так, ми працюємо з Україною. Ми вітаємо тісне партнерство з Україною. Ми всі зачеплені. Це загальна проблема. Нам потрібно реагувати спільно», - підкреслив генсекретар.

Раніше в США заявили про підтримку членства України в НАТО.

Також президент Зеленський заявив, що курс на євроінтеграцію і НАТО залишається незмінним.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: