В ОП анонсували проведення виборів мера Харкова восени

Читать на русском
Позачергові вибори міського голови Харкова відбудуться восени 2021 року – це найближча дата, на яку можна встигнути підготувати усі необхідні документи.
Фото з відкритих джерел

Позачергові вибори міського голови Харкова відбудуться восени 2021 року – це найближча дата, на яку можна встигнути підготувати усі необхідні документи.

Про заявив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко в інтерв’ю Радіо НВ.

Вибори мера Харкова: чи зважиться на них Рада і хто готовий стати кандидатомЧи можна розраховувати, що вибори нового мера Харкова відбудуться найближчим часом, і хто в такому випадком стане фаворитом кампанії.

За його словами, вибори нового мера міста за законодавством можуть бути призначені тільки на останню неділю березня або останню неділю жовтня.

При цьому призначити їх на березень неможливо, оскільки наприкінці січня Верховна Рада не змогла отримати свідоцтво про смерть міського голови Геннадія Кернеса, що унеможливо їх проведення у найближчий час.

«Я думаю, через те, що там була якась чехарда з документами, вони не зайшли до Верховної Ради, вибори слід очікувати вже восени, адже строки пройшли. Тому ці вибори згідно із законодавством будуть восени», - зазначив заступник керівника ОП.

Нагадаємо, мер Харкова Геннадій Кернес помер 17 грудня 2020 року від ускладнень після коронавірусу. Його не стало в німецькій клініці «Шаріте» після трьох місяців лікування.

Перша сесія нового складу міської ради Харкова відбулась на початку грудня без новообраного міського голови, але, як повідомили у територіальній виборчій комісії, Кернес все одно заступив на посаду мера.

Через це Харківська обласна прокуратура відкрила провадження щодо голови Харківської ТВК Ольги Мозгової, яка оголосила Геннадія Кернеса обраним мером без повторного складання ним присяги.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: