НАТО продовжить підтримувати Україну в Чорному морі

Читать на русском
Північноатлантичний Альянс продовжить підтримувати Україну у Чорному морі. Військова допомога буде направлятися береговій охороні та військово-морським силам.
Україна – НАТОpromoteukraine.org

НАТО продовжить посилювати військово-технічну підтримку України в Чорному морі.

Про це заявив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг у Брюсселі під час спільної з українським прем'єр-міністром Денисом Шмигалем пресконференції.

За словами Столтенберга, Чорне море має стратегічну важливість для НАТО, оскільки омиває береги відразу трьох країн-членів Альянсу – Туреччини, Румунії та Болгарії, не кажучи про країни-партнерів, Україну та Грузію.

«Разом з тим ми бачили значне військове нарощування Росії в Чорному морі, не в останню чергу через незаконну анексію Криму, і також більшу присутність сил в морі та повітряному просторі», – заявив Столтенберг.

Генсек НАТО нагадав, що в останні роки Альянс збільшив присутність в акваторії Чорного моря, в основному шляхом збільшення Військово-Морських сил, прибережних сухопутних сил і посиленого патрулювання в повітряному просторі. В Альянсі зацікавлені в забезпеченні свободи судноплавства в Чорноморському регіоні та відсутності домінування в цих водах однієї країни.

«НАТО посилило свою військову присутність в регіоні Чорного моря, тому що ми визнаємо велику стратегічну важливість цього регіону для всіх країн-членів НАТО, але і також для нашого Близького партнера, України... Ми також збільшуємо нашу підтримку наших партнерів, України та Грузії. Зокрема, завдяки цій підтримці ми допомагаємо їх морським силам, включаючи берегову охорону», – зазначив Столтенберг.

Пресконференція Україна-НАТОNATO News

Нагадаємо, раніше Столтенберг висловився щодо членства України в НАТО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: