Росія побудувала в окупованому Криму військову базу

Читать на русском
В окупованому Росією Криму з початку анексії з’являються нові російські військові об’єкти. Їх фіксує Національний центр управління і випробувань космічних засобів України.
Фото: krymr.org

В окупованому Росією Криму з початку анексії з’являються нові російські військові об’єкти. Їх фіксує Національний центр управління і випробувань космічних засобів України.

Про це інформує «Крим.Реалії».

У селищі Новоозерне, неподалік озера Донузлав, у кінці 2020 року з’явилася військова база. Її побудували фактично посеред степу, де ще у 2018 році були розвалені корівники.

«Це база зберігання на випадок війни. Наприклад, коли проводиться мобілізація, то людей треба чимось озброювати, і це озброєння зберігається саме в такому місці. Це сотні артилерійських систем, броньована техніка тощо», – розповів начальник інформаційно-аналітичного центру НКЦ Сергій Янчевський.

На знімках із космосу також видно, що недавно біля Керчі з’явилися впритул до траси «Таврида» нові радіолокаційні станції і щонайменше вісім ракетних комплексів С-400. А на околиці Євпаторії – побудована величезна радіоантена діаметром близько 30 метрів.

Ще один об'єкт побудували поблизу Севастополя. Це радіотехнічна станція з десятком супутникових антен-«тарілок», середній діаметр кожної з яких – близько п’яти метрів.

Космічний центр зафіксував ще десятки різних новобудов і модернізацій, що проводить Росія в окупованому Криму. Ці дані потім потрапляють у СБУ і Збройні сили України. А там вже їх аналізують і оцінюють загрозу з Криму з боку Росії.

Нагадаємо, в Криму зберігається критична нестача прісної води, за рік запаси значно скоротилися. Вже пересохло Інкерманське озеро під Севастополем і Аянське водосховище, яке забезпечувало прісною водою жителів Сімферополя.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: