Держбюджет отримав гроші від продажу першої ліцензії на гральний бізнес

Читать на русском
Український бюджет отримав кошти від продажу першої ліцензії на гральний бізнес, за неї держава отримала близько 23,4 мільйонів гривень.
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Український бюджет отримав кошти від продажу першої ліцензії на гральний бізнес: за неї держава отримала близько 23,4 мільйонів гривень.

Про це повідомив голова Комісії з регулювання грального бізнесу та лотерей Іван Рудий у Facebook.

Легалізація грального бізнесу: як будуть контролювати ігроманівКонтролювати діяльність точок грального бізнесу буде легше саме через готелі, вважає експерт.

За його словами, рішення про видачу першої в Україні ліцензії на гральний бізнес було прийнято минулого тижня.

«Дійсно історична подія. Шість днів тому було прийнято рішення про видачу першої ліцензії. А вже сьогодні - казначейство підтвердило отримання оплати в розмірі 23,4 млн гривень», - повідомив Рудий.

Як повідомляє «Економічна правда», ця сума є трохи меншою за ту, яку планували отримати раніше.

«Очікувалося, що за ліцензію ТОВ «СПЕЙСИКС» (ТМ «Космолот») повинна буде сплатити 39 млн грн згідно ст. 53 з урахуванням п. 3 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор», - йдеться у повідомленні.

У ньому також зазначено, що вказаний закон передбачає, що ліцензія на проведення азартних ігор в казино видається регулятором на 5 років, а розмір плати за ліцензію - 6 500 мінімальних зарплат.

З 1 січня 2021 року встановлений розмір мінімальної зарплати в Україні - 6 тисяч гривень. Відтак плата за ліцензію повинна була становити 39 млн грн.

Нагадаємо, Івана Рудого на посаду голови Комісії з регулювання грального бізнесу та лотерей призначили у жовтні 2020 року.

Також ми писали, що у Будинку профспілок на Майдані у Києві планують відкрити покерний клуб на тисячу квадратних метрів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: