У РФ затримали чотирьох учасників протестів у Білорусі

Читать на русском
На території Росії затримали чотирьох громадян Білорусі, яких режим Олександра Лукашенка розшукує за участь у мітингах.
фото tut.by

На території Росії затримали чотирьох громадян Білорусі, яких режим Олександра Лукашенка розшукує за участь у мітингах.

Про це повідомив керівник міжнародно-правового відділу СК Білорусі Михайло Вавуло в інтерв'ю провладному виданню «Білорусь сьогодні».

Меркель закликала режим Лукашенка зупинити репресії у БілорусіКанцлерка Німеччини Ангела Меркель у своєму відеозверненні в суботу, 6 лютого, висловила свою підтримку білоруським демонстрантам та закликала режим Лукашенка негайно припинити в країні репресії і звільнити політв'язнів.

«Зазвичай більшість порушників біжать до Російської Федерації, оскільки кордонів як таких з союзною державою немає. Наприклад, четверо громадян нашої країни, які в серпні вчинили опір співробітникам міліції при затриманні і брали участь в організації масових заворушень, нещодавно було затримано на території Росії», - повідомив Вавуло.

За його словами, влада Білорусі вже направили до органів РФ документи на екстрадицію своїх громадян, але поки вони знаходяться на стадії розгляду. При цьому імена протестуючих не повідомляються.

Як відомо, у Білорусі все ще тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня.

Нагадаємо, слідчий комітет Білорусі звернувся до Польщі з проханням екстрадувати засновників Telegram-каналу Nexta Степана Путіло і Романа Протасевича.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: