СБУ викрила 30-мільйонні махінації в «Укргідроенерго»

Читать на русском
СБУ виявила в Укргідроенерго недостачу щебеню і каміння скелястих порід на загальну суму понад 32 млн грн.
ssu.gov.ua

Служба безпеки України викрила привласнення комерсантами майна ЗАТ «Укргідроенерго» на 32 мільйони гривень. Йдеться про недостачу щебеню і каміння скелястих порід.

Про це повідомив пресцентр СБУ у четвер, 4 лютого.

СБУ підтвердила санкції проти літаків, якими Медведчук і Козак літали в РФУкраїна впровадила санкції щодо літаків, якими Віктор Медведчук і Тарас Козак літали в Росію. Санкції затверджені з ініціативи СБУ.

Як з'ясували слідчі, комерсанти «Укргідроенерго» організували операцію на роботах з берегоукріплення річки для потреб Дністровської гідроакумулювальної електростанції.

Наприкінці 2020 року СБУ ініціювала перевірку виконання умов договору і зафіксувала відсутність на складах комерційної структури необхідної кількості матеріалів для забезпечення робіт.

Зокрема, було виявлено нестачу щебеню і каміння скелястих порід, які повинні використовувати на роботах для підвищення надійності та безпеки гідротехнічних споруд. Загальна сума майна, якого не вистачало, понад 32 млн грн.

Протягом 2018-2019 років фахівці «Укргідроенерго» проводили роботи на земельних ділянках, що перебувають у власності товариства. Менеджмент «Укргідроенерго» передав здобуті матеріали загальним обсягом майже 60 тисяч куб. м підряднику - ТОВ «Енергетично-дорожнє будівництво».

Угоду задокументували співробітники СБУ. Зараз тривають слідчі дії.

Інформацію та заяви Служби безпеки прокоментували в «Укргідроенерго».

В компанії, зокрема, уточнили, що «будівництво Дністровської гідроакумулюючої станції здійснює генеральний підрядник та субпідрядні організації».

«На сьогодні будівельний майданчик та частину територій, необхідних для забезпечення будівництва станції, передано в користування генпідряднику та субпідрядним організаціям. Слідчі дії СБУ та Нацполіції стосуються господарчої діяльності ТОВ «Енергетично-дорожнє будівництво», яка не перебуває у прямих договірних відносинах з ПрАТ «Укргідроенерго» і виконує підряди на багатьох інфраструктурних об’єктах України», - пояснили в «Укргідроенерго».

Нагадаємо, у Харкові кіберспеціалісти СБУ ліквідували великий конвертаційний центр.

Раніше СБУ заявила про незаконність зборів акціонерів «Мотор Січі».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: