Пожежа в запорізькій лікарні: загоряння сталося у реанімації для COVID-пацієнтів

Читать на русском
Внаслідок пожежі у запорізькій обласній інфекційній лікарні, яка сталася у ніч із 3 на 4 лютого, загинуло троє пацієнтів на ШВЛ та одна лікарка. Загоряння відбулося у реанімації для хворих з коронавірусом.
Фото: Суспільне Запоріжжя

Внаслідок пожежі у запорізькій обласній інфекційній лікарні, яка сталася у ніч із 3 на 4 лютого, загинуло троє пацієнтів на ШВЛ та одна лікарка. Загоряння відбулося у реанімації для хворих з коронавірусом.

Про це на місці події розповів голова Запорізької ОДА Олександр Старух, повідомляє Укрінформ.

Скільки пожеж в Україні сталося на соціально значущих об’єктах за останні 5 роківЩорічна кількість пожеж у школах, лікарнях, будинках для літніх людей, коледжах вражає. Судових вироків щодо винних набагато менше.

«Сталася трагедія. О 23:25 надійшла інформація про пожежу в обласній інфекційній лікарні. Прибуло 16 одиниць техніки, 60 пожежників. На першому поверсі в реанімації, в одній з палат на 20 квадратних метрів відбулось загоряння. Під час ліквідації було врятовано 8 людей, але знайдено 4 тіла: лікарка, молода дівчина 1994 року народження, та троє пацієнтів», - сказав Старух.

Він розповів, що усього на момент події у корпусі знаходилося 29 осіб. Усіх евакуйованих пацієнтів наразі перевезли в інші лікарні. Причини пожежі з'ясовуються.

Видання повідомляє, що на першому поверсі, де відбулась пожежа, пацієнтів не залишилось. На інших поверхах залишаються люди, їхньому життю нічого не загрожує.

«На першому поверсі перебували люди, які знаходились на штучній вентиляції легенів. Їх виносили на руках», - зазначив губернатор.

Старух також розповів, що для розслідування обставин події буде створена спеціальна комісія. В поліції ситуацію поки не коментують.

Нагадаємо, вночі з 3 на 4 лютого в обласній інфекційній лікарні в Запоріжжі сталася пожежа, внаслідок якої, за попередньою інформацією, загинуло щонайменше чотири людини.

Також ми писали, що у Харкові спалахнула масштабна пожежа в нелегальному будинку для літніх людей. На місці загинули 15 людей, ще одна людина померла у лікарні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: