ВР ухвалила закон про фінансовий лізинг

Читать на русском
Верховна рада у четвер, 4 лютого, ухвалила у другому читанні і в цілому законопроєкт про фінансовий лізинг.
фото з відкритих джерел

Верховна рада на засіданні у четвер, 4 лютого, ухвалила у другому читанні і в цілому законопроєкт №1111 про фінансовий лізинг.

Документ підтримали 279 народних депутатів.

Погоджувальна рада: за що фракції та групи готові голосувати 2-5 лютогоУ Раді у вівторок відбудеться закрита зустріч голів фракцій та груп з прем'єром Денисом Шмигалем. Також депутати розглянуть законопроєкт про громадське здоров'я.

Прийнятий законопроект «Про фінансовий лізинг» замінить чинний закон з такою ж назвою.

При цьому документом пропонується зміни до Кримінального, Господарського, Цивільного кодексів, Кодексу України про процедури банкрутства, закону України «Про дорожній рух» та Декрету Кабінету Міністрів «Про державне мито».

Як пояснювали в профільному комітеті ВР, прийняття закону дозволить істотно розширити використання лізингу як альтернативи довгострокового фінансування придбання транспорту, обладнання, іншої техніки та нерухомості.

Законопроєктом пропонується встановити єдиний порядок регулювання відносин, пов'язаних з фінансовим лізингом і окремих його видів та форм і визначити чіткі вимоги до форми договору фінансового лізингу та істотні умови договору фінансового лізингу.

Відповідно до закону, надавати послуги фінансового лізингу зможуть лише ті суб'єкти, які придбали в установленому законом порядку відповідний статус.

Захист прав лізингоодержувачів хочуть встановити нарівні із захистом прав власника щодо володіння і користуванням майном.

Нагадаємо, в Україні з січня 2019 року з'явився лізинг на житло для співробітників МВС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: