У програмі COVAX Україна в пріоритеті для ЄС – Маасікас

Читать на русском
Україна серед пріоритетних країн, які будуть отримувати вакцину від коронавірусу в рамках глобальної ініціативи COVAX.
фото ЕРА

Глава Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас заявив, що Україна ‒ серед пріоритетних країн, які будуть отримувати вакцину від коронавірусу в рамках глобальної ініціативи COVAX.

Про це він повідомив на засіданні комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС в середу, 3 лютого, передає «Укрінформ».

COVID-вакцинація в Україні: що наразі відомоВакцинація від COVID-19 має розпочатися в Україні в лютому. Мають використовуватися вакцини Pfizer і AstraZeneca, детальний план на 2021 рік уже затверджений.

«Сьогодні на перше місце вийшло питання щеплення проти вірусу. Вакцини в рамках підтримуваної ЄС програми COVAX почнуть надходити вже у лютому. Україна та інші сусідні країни є пріоритетом для Євросоюзу», - сказав Маасікас.

Дипломат також нагадав, що ЄС оперативно відреагував на виклики пандемії і надав Україні 190 млн євро допомоги і 1,2 млрд фінансової підтримки.

«Це безпрецедентні обсяги для кризового року», – підкреслив Маасікас.

Нагадаємо, в МОЗ України розповіли, що вирішили запровадити модуль імунізації населення. Електронний механізм дозволить використовувати всі необхідні міжнародні стандарти зберігання даних про COVID-вакцинації.

Сьогодні в Кабміні підтвердили, що в рамках COVAX в Україну у лютому надійдуть 117 тисяч доз вакцин Pfizer.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: