Нацрада проведе позапланову перевірку телеканалу NewsOne

Читать на русском
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення позапланово перевірить канал NewsOne через висловлювання, які містять ознаки розпалювання ворожнечі.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення позапланово перевірить канал NewsOne через висловлювання, які містять ознаки розпалювання ворожнечі.

Про це повідомляє пресслужба Нацради у четвер, 14 листопада.

Регулятор зафіксував в ефірі програми «Я так думаю» з ведучим Русланом Коцабою 5 листопада висловлювання, які порушують закони України про інформацію, про телебачення і радіомовлення, та розпалюють ворожнечу.

Як уточнили в Нацраді, серед висловлювань було таке: «Незаконне збагачення і було метою цих «євромайданівських бариг». А не якесь там примарне європейське майбутнє, НАТО, Євросоюз тощо. Відповідно повсталий Донбас спробували підкорити за допомогою танків і авіаційних бомб. Це правда, її нікуди дівати. Вона повинна бути озвучена, саме тут, на рівні київському, столична влада повинна визнати, що використання збройних сил проти мирного населення є злочином, на який не поширюються терміни давності».

Після перевірки Нацрада вирішить, яке рішення вона ухвалить щодо телеканалу.

Нагадаємо, 22 жовтня Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження у справі про анулювання ліцензії телеканалу NewsOne.

Як повідомлялося, 26 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не продовжила ліцензію каналу «112 Україна».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: