Стало відомо, коли нова голова ОБСЄ відвідає Україну

Читать на русском
Чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде планує приїхати до України наступного тижня.
фото АР

Чинний голова Організації з безпеки і співпраці в Європі, міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде планує приїхати до України вже наступного тижня.

Про це Лінде заявила в четвер, 14 січня, представляючи постійній раді ОБСЄ програму головування Швеції в ОБСЄ в 2021 році.

ОБСЄ на Донбасі зафіксувала 76 порушень за добуОБСЄ зафіксувала протягом попередньої доби 76 порушень режиму припинення вогню в Донецькій області.

«Вже на наступному тижні я відвідаю Україну, щоб зустрітися з представниками української влади, а також із спеціальними представником Грау, СММ і координатором проектів в Україні, щоб оцінити ситуацію і підтримати зусилля для сталого вирішення конфлікту», - сказала вона.

Лінде підкреслила, що найбільш кричущим прикладом порушення загальних зобов'язань і міжнародного права залишається криза в Україні та навколо неї.

«Як голова Швеція усвідомлює виняткову важливість Спеціальної моніторингової місії і «нормандського формату» і Тристоронньої контактної групи, щоб знайти стійке політичне рішення конфлікту. Це повинно бути зроблено відповідно до принципів і зобов'язань ОБСЄ, з повною повагою суверенітету, територіальної цілісності, єдності та незалежності України, в межах її міжнародно визнаних кордонів, включно з Автономною республікою Крим і містом Севастополь», - додала вона.

OSCE Chairperson-in-Office Ann Linde presents Programme of the Swedish OSCE ChairpersonshipThe Organization for Security and Co-operation in Europe (OSCE)

Нагадаємо, Швеція почала своє річне головування в ОБСЄ 1 січня 2021 року.

Раніше Лінде вже анонсувала свій візит в Україну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: