Агресія РФ проти України залишається серед пріоритетів ОБСЄ – Кулеба

Читать на русском
Візит чинного голови ОБСЄ Анн Лінде до Києва говорить про те, що агресія РФ проти України залишається серед пріоритетів ОБСЄ у 2021 році.
twitter.com/DmytroKuleba

Агресія Росії проти України залишається серед пріоритетів головування Швеції в ОБСЄ у 2021 році.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в Twitter у вівторок, 19 січня, з нагоди дводенного візиту Анн Лінде до України.

ЄСПЛ ухвалив перше рішення у кримській справі «Україна проти Росії»Європейський суд з прав людини ухвалив перше рішення у справі Україна проти Росії, визнавши прийнятною скаргу Києва на порушення прав людини в окупованому Криму.

«Радий вітати в Києві міністра закордонних справ Швеції Анн Лінде. Це її перший закордонний візит як голови в ОБСЄ. Чіткий сигнал, що основна загроза європейської безпеки, викликана агресією РФ проти України, залишається серед пріоритетів головування Швеції в ОБСЄ у 2021 році», - написав він.

У той же час Лінде в своєму Twitter повідомила, що вже провела в Києві переговори зі спеціальним представником ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Гайді Грау, главою Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Халіті Чевік, координатором програми ОБСЄ в Україні Генриком Вілладсеном.

Нагадаємо, раніше в МЗС України висловилися про вихід РФ з Договору про відкрите небо.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: