ОБСЄ за добу задокументувала 110 випадків порушення перемир’я на Донбасі

Читать на русском
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні впродовж доби 1 лютого зафіксувала 110 випадків порушення режиму припинення вогню на Донбасі.
Фото з відкритих джерел

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні впродовж доби 1 лютого зафіксувала 110 випадків порушення режиму припинення вогню на Донбасі.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ.

Стали відомі втрати ЗСУ на Донбасі за 2020 рікВнаслідок бойових дій на Донбасі у минулому році загинули 50 військових Збройних сил України, ще понад 3 сотні українських захисників отримали поранення.

У документі зазначається, що у Донецькій області СММ зафіксувала 38 порушень режиму припинення вогню, зокрема 26 вибухів невизначеного походження.

Більшість таких порушень сталася в ніч із 31 січня на 1 лютого неподалік від Широкіного. За попередню добу в цій області зафіксовано 4 такі порушення, зокрема 3 вибухи невизначеного походження.

У Луганській області СММ зафіксувала 72 порушення режиму припинення вогню, зокрема 45 вибухів невизначеного походження.

Більшість таких порушень сталася ввечері 31 січня біля населеного пункту Кадіївка (колишній Стаханов) . За попередню добу в цій області таких порушень не зафіксовано. Всього з початку домовленостей Тристоронньої контактної групи 27 липня ОБСЄ зафіксувала в цілому 8 060 порушень режиму припинення вогню.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ посилила свою присутність у Херсонській області для того, щоб ретельніше відстежувати події в анексованому Криму.

Також ми писали, що очільник українського МЗС Дмитро Кулеба заявив, що агресія Росії проти України залишається серед пріоритетів головування Швеції в ОБСЄ у 2021 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: