Вірменія подала скаргу проти Азербайджану в ЄСПЛ

Читать на русском
Уряд Вірменії подав скаргу в Європейський суд з прав людини. Вірменська сторона звинувачує Баку у порушенні низки конвенцій під час ескалації конфлікту в Нагірному Карабасі.
Фото - «Слово і діло».

Уряд Вірменії подав міждержавну скаргу проти Азербайджану в Європейський суд з прав людини.

Як повідомили в пресслужбі представництва Вірменії в ЄСПЛ, Єреван наполягає на тому, що під час розв'язаної 44-денної війни та в наступний період Баку порушив права жителів Карабаху та Вірменії на життя, захист від катувань та нелюдського поводження, недоторканність, власність, приватне та сімейне життя, освіту і низку інших прав.

Війна в Нагірному Карабасі: три важливих уроки для УкраїниВійськове розв'язання проблеми Донбасу можливе тільки в разі невтручання Російської Федерації.

«У скарзі є і питання захисту прав військовополонених і цивільних осіб, переселеного населення Арцаха (самоназва Карабаху, - ред.), поранених громадян і рідних загиблих, осіб, які втратили власність, представників місцевих і міжнародних ЗМІ», - йдеться у повідомленні.

Це перша міждержавна скарга, подана Вірменією в ЄСПЛ.

Нагадаємо, восени 2020 року сталося загострення конфлікту між Вірменією та Азербайджаном в Нагірному Карабасі. Азербайджан перейшов у наступ, щоб повернути окуповані Вірменією територією

Під час бойових дій азербайджанська армія повернула під свій контроль більшість окупованих територій, тому Вірменія була змушена погодитися на перемир'я. Угода про завершення війни була підписана лідерами Росії, Азербайджану та Вірменії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: