У Ватикані запровадили нове свято

Читать на русском
Папа Франциск заснував нове свято, присвячене людям похилого віку. Папа Франциск заснував нове свято, присвячене людям похилого віку в липні.

Папа Франциск заснував нове свято, присвячене людям похилого віку.

Всесвітній День бабусь, дідусів і літніх людей буде щорічно відзначатися католиками в четверту неділю липня, пише Vatican News.

До якого віку доживають та скільки грошей отримують пенсіонери в різних країнах світуВ Україні середній розмір пенсії становить тільки 117 євро, а у Франції – майже 1,4 тисячі.

«Дідусі і бабусі часто є забутими, і ми забуваємо про це багатство, щоб зберегти коріння і передавати його. І тому я вирішив встановити Всесвітній день дідусів, бабусь і похилих віком, що щорічно відзначатиметься у всій Церкві в четверту неділю липня, в близькості до літургійної згадки святих Іоакима і Анни, дідуся і бабусі Ісуса», - поділився Папа Римський Франциск.

Раніше Папа Римський Франциск закликав усіх людей вакцинуватися від коронавірусної інфекції, зазначивши, що це «етичний обов’язок» кожного.

Нагадаємо, наші аналітики склали портрет середньостатистичного українського пенсіонера й порівняли його з пенсіонерами в інших країнах.

«Слово і діло» також поцікавилося, які пенсійні системи працюють у країнах світу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: