Україна у лютому подасть додатковий запит на вакцину Pfizer – МОЗ

Читать на русском
Україна в рамках COVAX планує до 14 лютого подати додатковий запит щодо збільшення кількості COVID-вакцини компанії Pfizer.
фото REUTERS

Україна в рамках COVAX планує до 14 лютого подати додатковий запит щодо збільшення кількості COVID-вакцини компанії Pfizer, щоб отримати її у другому кварталі 2021 року.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я з питань європейської інтеграції Ігор Іващенко під час брифінгу в понеділок, 1 лютого.

Вакцинація від COVID-19: який план має Україна та інші держави світуУ Британії хочуть до вересня вколоти хоча б одну дозу COVID-вакцини кожному дорослому, в Чехії – до вересня прищепити близько 60 відсотків дорослого населення.

«З квітня COVAX очікує збільшення обсягів вакцин (від COVID-19 - ред.), і ми також висловлюємо зацікавленість у продовженні даного партнерства. Перш за все, до 14 лютого передбачається, що Україна буде надавати додатковий запит щодо збільшення кількості вакцини виробництва компанії Pfizer, які планується отримати у другому кварталі 2021 року», - сказав він.

Іващенко додав, що Міністерство охорони здоров'я протягом всього процесу вакцинації буде перебувати на зв'язку з COVAX, щоб виробляти ефективні механізми проведення кожного наступного етапу вакцинації.

Нагадаємо, Україна вже в середині лютому отримає за програмою COVAX 117 тисяч доз вакцини від Pfizer-BioNTech, а до кінця першого кварталу від 2,2 млн до 3,7 млн ​​доз вакцин компанії AstraZeneca.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: