У школі Кропивницького зафіксували спалах кишкової інфекції

Читать на русском
У місті Кропивницькому було зафіксовано спалах гострої кишкової інфекції серед учнів школи №8.

У місті Кропивницькому було зафіксовано спалах гострої кишкової інфекції серед учнів школи №8.

Про це повідомляє пресслужба Держспоживслужби області в понеділок, 1 лютого.

«На ранок 28 січня від батьків учнів молодшої школи, які не з'явилися на заняття, надійшли повідомлення зі скаргами на слабкість, нудоту, блювоту, біль у животі, підвищення температури. Протягом дня ще четверо учнів звернулися за допомогою до медичної сестри установи. За консультацією до сімейного лікаря 28-29 січня звернулися 12 учнів, із них двоє були госпіталізовані з діагнозом діарея невстановленої етиології», - сказано в повідомленні.

Школа після локдауну: учням яких класів варто повернутися в режим офлайнЧому карантин не впливає на результати ЗНО та кого варто було би повернути до школи якнайшвидше з дистанційного навчання.

Всі постраждалі харчувалися у шкільній їдальні №8. За результатами санітарно-епідеміологічного обстеження та інспектування харчоблоку установи фахівці встановили порушення вимог чинного законодавства. Зараз тривають лабораторні дослідження зразків харчових продуктів, змивів з обладнання харчоблоку, питної води, готових страв, відібраних на харчоблоці.

З 29 січня роботу харчоблоку призупинили, харчування учнів не здійснюється, в закладі проведено завершальну дезінфекцію. Учні 1-4 класів тимчасово переведені на дистанційну форму навчання.

Раніше в МОН повідомили, скільки шкіл повернулися до очного навчання.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: