МОН запустило платформу Всеукраїнська школа онлайн

Читать на русском
Відзначається, що на цей час контент платформи розрахований на два тижні навчання відповідно до календарного плану, і кожного тижня він буде доповнюватися.
Фото: mon.gov.ua

В умовах карантину МОН запустило платформу Всеукраїнська школа онлайн.

Про це на брифінгу в п'ятницю, 11 грудня, заявив виконувач обов'язків міністра освіти і науки Сергій Шкарлет.

«Завдяки тому, що всі учасники освітнього процесу мали підтримку під час дистанційного навчання, під час змішаного навчання, ми сьогодні і запустили Всеукраїнську школу онлайн», - сказав він.

«Всеукраїнська школа онлайн - це сучасний онлайн-ресурс для змішаного і дистанційного навчання учнів середньої та старшої школи з матеріалами, які пройшли експертизу і відповідають державним освітнім стандартам. ВШО забезпечує учнів відеопоясненнями, конспектом, тестами та можливістю відстежувати свій навчальний прогрес. А вчителів - необхідними методичними рекомендаціями та прикладами застосування сучасних освітніх технологій», - заявили в МОН.

Карантин у січні: як обмеження вплинуть на роботу шкілКарантин у січні частково збігатиметься зі шкільними канікулами й це полегшить планування закладам освіти. Однак навчальний рік все одно може бути подовжений через обмеження, вважає експерт.

Відзначається, що на цей час контент платформи розрахований на два тижні навчання відповідно до календарного плану, і кожного тижня він буде доповнюватися. Функціонал платформи буде постійно вдосконалюватися і розширюватися.

Шкарлет зазначив, що ця платформа дає можливість вчитися по українській навчальній програмі всім, хто хоче, незалежно від міста або країни проживання, в тому числі дітям з тимчасово окупованих територій. За його словами, платформа стане додатковим стимулом, щоб ще більше дітей отримали можливість вчитися в Україні.

Нагадаємо, в столиці сьогодні хворіють COVID-19 майже 1000 педагогів і понад тисячу учнів. На карантин закрито 4 школи та 7 дитячих садків.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: