Уряд вніс електроенергію до соціально значущих товарів

Читать на русском
Кабінет міністрів України вніс електроенергію в перелік соціально значущих товарів для держрегулювання. Раніше в цей список був внесений природний газ.
Фото з відкритих джерел

Кабінет міністрів України вніс електроенергію у перелік соціально значущих товарів для держрегулювання. Раніше в цей список був внесений природний газ.

Це свідчить з постанови Кабміну №64 від 1 лютого, опублікованої на урядовому порталі.

У цій постанові йдеться про запровадження компенсацій за електроопалення для посилення соціального захисту деяких категорій споживачів.

Витрати родини на сплату комунальних послуг: динаміка зростання цін за останні 16 роківЯк зростали комунальні платежі за тепло, газ, воду та світло протягом 16 років років на прикладі двокімнатної квартири в Києві.

Перелік цих товарів був затверджений 22 квітня 2020 року на тлі пандемії коронавірусу. До списку входять: борошно, хліб, яйця, масло, гречана крупа, парацетамол, медичні маски та інші товари.

Нагадаємо, 18 січня Кабмін визнав природний газ товаром, що має істотну соціальну значущість, та на два місяці – лютий і березень - обмежив його ціну для населення. Він не може коштувати більше ніж 6,99 гривень за кубометр.

Також повідомлялося, що Кабмін виділив 1,4 млрд грн на компенсацію власникам електроопалення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: