На ринку соцпослуг вже виявили понад 330 нелегальних закладів – Лазебна

Читать на русском
У 20-ти областях України та в Києві перевірили наявність недержавних постачальників соціальних послуг. Таких закладів вже виявили 334.
Фото Слово і діло

В Україні після харківської трагедії розпочалися перевірки з виявлення недержавних постачальників соціальних послуг. У 20-ти областях і Києві таких закладів виявили понад 330. Дані щодо решти областей ще очікуються.

Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна під час години запитань до уряду у ВР у п'ятницю, 29 січня.

Ринок соцпослуг для літніх людей: як працює в Україні та у світіУ США практично всі будинки для літніх людей перебувають у приватній власності, середня вартість проживання 3-5 тисяч доларів

«Станом на кінець вчорашнього дня проведені роботи по виявленню та перевірці постачальників соціальних послуг недержавного сектора в 20-ти областях та місті Києві. Ще нам не надали інформацію Закарпатська, Запорізька, Київська та Одеська області. Але в тих регіонах, де перевірено, такі недержавні надавачі соціальних послуг, їх виявилося 334. Кількість осіб, які проживають в таких закладах - 1030 людей», - сказала Лазебна.

Нагадаємо, 21 січня в Харкові у нелегальному будинку для літніх людей сталася сильна пожежа. На місці загинули 15 людей, ще один чоловік помер в лікарні.

Пізніше поліція виявила у Харкові ще 32 нелегальних пансіонати.

Після трагедії у Харкові президент Володимир Зеленський заявив про необхідність реформувати весь ринок соціальних послуг в Україні.

На цьому тижні Кабмін вирішив створити реєстр соцпослуг.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: