Хабар Холодницькому: суд повернув частину застави за експодатківця

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання про повернення застави, внесеної за колишнього заступника голови київської податкової.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд повернув майже 6 млн грн застави, внесеної за колишнього першого заступника начальника Державної податкової служби у Києві Миколу Ільяшенка, якого Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у причетності до передачі 5 млн доларів неправомірної вигоди їхньому керівництву.

Таке рішення 25 січня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Ільяшенка взяли під варту із альтернативою 84 млн грн. Пізніше суд продовжив арешт підозрюваного, проте вдвічі зменшив йому заставу – до 42 млн грн. Після цього Ільяшенко вийшов з-під варти. Нещодавно суд зменшив заставу Ільяшенка з 42 до 36,04 млн грн.

Як відомо, НАБУ і САП заочно повідомили Злочевському про підозру в організації надання $5 млн неправомірної вигоди їхнім керівникам за закриття справи про заволодіння рефінансуванням Національного банку Реал банком, де підозрюваним є й ексміністр екології. Пізніше його викликали на допит, а через неявку оголосили в розшук. Після цього Злочевського заочно взяли під варту.

Нагадаємо, НАБУ затримало трьох осіб за підозрою в дачі хабара Холодницькому і директору Бюро Артему Ситнику в розмірі 5 млн доларів. За версією слідства, зазначені особи намагалися підкупити керівників антикорупційних органів за те, щоб вони закрили кримінальне провадження, в якому повідомлено про підозру Злочевському. Йдеться про справу заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Нацбанку України, виданого підконтрольному Сергію Курченку «Реал банку», і легалізації цих коштів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: