У КДБ Білорусі заявили про підготовку до «гарячої війни» – ЗМІ

Читать на русском
Глава КДБ Білорусі Іван Тертель заявив, що країна готується до «гарячої війни». В державі нібито напружена ситуація через геополітичну боротьбу.
Фото: sb.by

Глава КДБ Білорусі Іван Тертель заявив, що країна готується до «гарячої війни». В державі нібито напружена ситуація через геополітичну боротьбу.

Про це він сказав у виступі перед працівниками підприємства «Гродна-Азот», пише видання «Наша Ніва». Видання отримало аудіозапис з цієї зустрічі та оприлюднило цитати.

«Хто буде контролювати Білорусь, той буде домінувати у регіоні. Якщо тут буде домінувати Росія – це стане серйозним ударом по Україні. Ми у центрі «поділу світу». У нас був реалізований жорсткий сценарій кольорової революції, до якого ми були готові», – сказав керівник КДБ.

За його словами, Білорусь опинилася на «розломі» у геополітичній боротьбі. Через це зараз в країні виникла напружена ситуація.

Глава КДБ зазначив, що Білорусь «програє інформаційну війну», та звинуватив Польщу у тому, що нібито країна виділяє гроші на підбурювання настроїв студентів і трудових колективів.

«Ми готувалися до іноземної інтервенції, прикритої гуманітарними заходами. Готуємося і тепер... Ми готуємося до весни, ми знаємо, як буде розвиватися ситуація, діяти будемо жорстко. Справедливо, але жорстко. Будемо готуватися і до гарячої війни, не виключаємо і такого варіанту під виглядом гуманітарної місії», – сказав він.

На його думку, цей «непростий період» триватиме півтора-два роки.

Раніше Олександр Лукашенко звинувачував НАТО в намірі захопити землі Білорусі.

Нагадаємо, що радник Світлани Тихановської Добровольський заявляв, що в країні може статися військовий переворот.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: