Україна не матиме широкого доступу до вакцини від COVID до 2023 року – The Economist

Читать на русском
Україна не отримає вакцину від COVID-19 до 2023 року. За підрахунками аналітиків, найбільш пізній доступ до вакцини разом з Україною отримають понад 80 країн.
Фото - «Слово і діло».

Україна не матиме широкого доступу до вакцини від COVID-19 до 2023 року.

Про це сказано у дослідженні аналітичного підрозділу видання The Economist. Вони зробили прогнози на основі угод про постачання, обмеженості виробництва, невпевненості у вакцинах, чисельності населення та доступності медичних працівників. Дані також коригуються аналітиками з урахуванням конкретних умов на місцях.

За підрахунками аналітиків, найбільш пізній доступ до вакцини разом з Україною матимуть понад 85 країн. Здебільшого вони розташовані на Африканському континенті.

Найшвидше вакцина стане доступною в країнах Європи, США, Сінгапурі, Об’єднаних Арабських Еміратах та Гонконзі. Очікується, що широка вакцинація відбудеться в цих країнах до кінця 2021 року.

Такі прогнози прокоментував міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

«Якщо ми сказали, що ми починаємо саме масову вакцинацію в лютому цього року, то ми розпочинаємо в лютому цього року. Коментувати домисли якихось аналітиків я не збираюся... Звідки беруться ці цифри - 2023 рік, 2025 рік - мені це невідомо», - сказав він у ефірі телеканалу «Україна 24».

Також прем'єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що Україна матиме вакцину від COVID-19 не пізніше лютого 2021 року.

Пандемія COVID-19: чотири етапи вакцинації українцівУкраїнців хочуть вакцинувати від коронавірусу в чотири етапи – з січня 2021-го до березня 2022 року. Але це попередній план.

Раніше ми писали, що найближчим часом в Україну надійде вакцина від COVAX. Перша партія вакцин – 100-200 тисяч доз для першої черги на вакцинацію.

Крім того Комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування рекомендував Раді ухвалити законопроект №4613, завдяки якому Україна зможе використовувати вакцини від коронавірусу Pfizer/BioNTech, Sinovac Biotech, Moderna, Sinopharm, AstraZeneca.

«Слово і діло» пропонує подивитися, що члени Кабміну, президент і депутати обіцяли стосовно COVID-вакцинації.

Також наші аналітики дізналися, які країни світу вакцинують населення проти COVID-19 і яким препаратом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: