На столичному Майдані знову мітингують підприємці

Читать на русском
У Києві 28 січня знову проходить акція протесту ФОПів. Протестуючі з Майдану пройдуть до будівель представництва ЄС, КСУ і посольства США.
t.me/pavlovskynews

У Києві у четвер, 28 січня, на Майдані Незалежності проходить акція протесту підприємців «SaveФОП». Протестуючі анонсували марш до будівель органів державної влади.

На акцію протесту зібралися близько 200 осіб. Як повідомили організатори, кілька автобусів з мітингувальниками затримується.

Як змінювалася кількість ФОПів та юридичних осіб в Україні в 2013-2020 рокахЗа останні дев’ять років кількість фізичних осіб-підприємців зменшилася, а от юридичних осіб зареєструвалося більше.

Протестуючі підприємці вимагають збереження спрощеної системи оподаткування та звітності, а також скасування обов'язкових касових апаратів.

В ході мітингу ФОПи хочуть «розповісти про свої проблеми не тільки українській влади, але і всьому світу». Вони також вимагають зняття впроваджених на час дії карантинних обмежень заборони на роботу, пише Інтерфакс-Україна.

Також відомо, що організатори акції «SaveФОП» анонсували масштабний марш Києвом. Зокрема, протестуючі з Майдану планують піти до будівлі представництва Європейського союзу, потім до будівель Конституційного суду і посольства США.

У той же час у столичній поліції повідомили, що правоохоронці спільно з військовослужбовцями Нацгвардії заступили на посилене несення служби в центрі Києва через анонсовану ходу.

Нагадаємо, регулярні протести ФОП проходили на Майдані і в грудні минулого року.

У січні цього року Кабмін виділив додаткові гроші на виплату ФОП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: