ВАКС звільнив від відповідальності ексначальника відділу МВС

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора САП про звільнення від кримінальної відповідальності у зв'язку із закінченням строків давності.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд звільнив від кримінальної відповідальності у зв'язку із закінченням строків давності колишнього начальника відділу капітального будівництва Головного управління Міністерства внутрішніх справ України у Львівській області Петра Фляка.

Таке рішення 21 січня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

9 грудня Фляку повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем. За версією слідства, у січні 2008 року він як начальник відділу капбудівництва ГУ МВС у Львівській області вніс зміни до договору з компанією «ВЕЕМ-Будсервіс» про будівництво комплексу багатоквартирних житлових будинків у Львові по вул. Замарстинівська, 233, зменшивши частку квартир з 20% до 10%, яку мало одержати МВС. Зробив він це в інтересах фірми «ВЕЕМ-Будсервіс», про що Фляка просив фактичний керівник компанії. Таким чином, ГУМВС у Львівській області недоотримано доходу (втрачено вигоду) в сумі 27,24 млн грн.

Втім з дня вчинення правопорушення минуло вже понад 10 років, а тому сплив строк давності для притягнення Фляка до відповідальності. Свою провину обвинувачений визнав і не заперечував проти звільнення його від відповідальності. Вивчивши клопотання, судді його задовольнили.

Нагадаємо, апеляція ВАКС змінила вирок депутату Київської обласної ради Олександру Мефодію. Водночас антикорупційний суд залишив чинним обвинувальний вирок колишньому прокурору Генеральної прокуратури Олександру Матюшку. Також апеляція ВАКС розпочала розгляд скарги на вирок одеському судді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: