Друга зустріч Люблінського трикутника пройде в Україні (доповнено)

Читать на русском
Друге засідання нового формату взаємодії Люблінський трикутник пройде в Україні. Відповідне запрошення голови українського МЗС Дмитра Кулеби прийняли його колеги з Польщі та Литви.
пресслужба МЗС

Друге засідання нового формату взаємодії Люблінський трикутник пройде в Україні. Відповідне запрошення голови українського МЗС Дмитра Кулеби прийняли його колеги з Польщі та Литви.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України.

«Я запросив своїх колег - міністрів Чапутовича і Лінкявічюса - друге засідання Люблінського трикутника провести в Україні. І я радий, що це запрошення було прийнято. Тому чекайте новин», - заявив Кулеба.

Глава МЗС України запевнив, що буде зроблено все, щоб наповнити формат політичного, економічного і соціального співробітництва між Україною, Польщею та Литовською Республікою «Люблінський трикутник» максимально практичним змістом.

Зокрема, Кулеба підкреслив, що йтиметься про реалізацію конкретних проєктів і конкретних напрямів взаємодії в інтересах України, Польщі, Литви та Європи в цілому. Також Кулеба записав відеозвернення, в якому пояснив, що в рамках Люблінського трикутника три країни спільно протидіятимуть російській дезінформації.

«Наші партнери будуть підтримувати нас в європейській і євроатлантичній інтеграції», - додав Кулеба. За його словами, сьогодні був зроблений ще один крок з метою повернення України до європейської сім'ї народів.

Нагадаємо, міністри закордонних справ України, Польщі та Литви Дмитро Кулеба, Яцек Чапутович і Лінас Лінкявічюс під час переговорів у Любліні, які відбулися у вівторок, 28 липня, започаткували «Люблінський трикутник» — новий формат України, Польщі та Литви.

Як відомо, Кулеба розпочав робочий візит до Республіки Польща 27 липня. Також була оприлюднена програма візиту глави українського МЗС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: