Індекс промислового виробництва України в 2015-2020 роках

Читать на русском

За підсумками 2020 року, який минув під знаком коронакризи та карантину, промислове виробництво в Україні скоротилося на 5,2%. Позитивна тенденція намітилася лише наприкінці року: в грудні промвиробництво зросло на 4,8%. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що цьогоріч промисловість продовжить зростання завдяки додатковим стимулам від уряду і позитивній динаміці цін на зовнішніх ринках. «Слово і діло» порівняло, як змінювався індекс промвиробництва в 2015-2020 роках.

У 2015 році порівняно з роком раніше промислове виробництво скоротилося на 1,6%, в 2016-му було зростання на 3,1%, з 2017-го промвиробництво падало різними темпами. Торік промислове виробництво скоротилося на 5,2%.

У 2020 році порівняно з 2019-м найсильніше промисловість постраждала в Дніпропетровській, Чернівецькій, Тернопільській та Луганській областях. Зростання було тільки в трьох областях України – Херсонській, Львівській та Кіровоградській.

Падіння у видобувній промисловості в 2020 році становило 3,1%, у переробній – 6,9%. На 2% впало виробництво продуктів, напоїв та тютюнових виробів, на 7,4% – текстильне виробництво, на 18,5% – машинобудування. Крім того, на 1,3% знизилося постачання електроенергії, газу, пари та кондиціонованого повітря.

Зростання на 4,7% торік показало виробництво хімічних речовин і продукції. Також на 3% зросло виробництво основних фармацевтичних продуктів і препаратів.

Нагадаємо, на інфографіці можна подивитися, у кого і скільки грошей позичила Україна в 2020 році.

Крім того, «Слово і діло» писало, з яких країн Європи в 2020 році надходили інвестиції в Україну і з ким наша країна активно торгувала.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: