Кабмін затвердив постанову про доступну іпотеку

Читать на русском
Кабмін затвердив постанову про надання доступної іпотеки під 7% річних - на таких умовах можна буде придбати житло, побудоване не раніше 2015 року.
Слово і діло

Кабмін затвердив постанову про надання доступної іпотеки під 7% річних - на таких умовах можна буде придбати житло, побудоване не раніше 2015 року.

Про це йдеться в повідомленні на сайті президента.

З минулої осені українські банки почали надавати іпотеку під 10%, проте сьогоднішня ухвала передбачає, що Фонд розвитку підприємництва буде компенсувати процентну ставку до рівня 7%.

Які обіцянки повинні виконати Шмигаль та міністри в 2021 роціГолова МОЗ Максим Степанов обіцяв збільшити зарплати медикам, Олексій Чернишов – завершити реформу децентралізації.

На компенсацію можуть розраховувати позичальники, які взяли іпотеку в національній валюті. Такі умови поширюються на тих, хто хоче придбати квартиру і самостійно побудувати будинок.

В іпотеку можна буде придбати житло, побудоване до 2015 року. Програма здешевлення іпотечних кредитів запрацює в рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%». Очікується, що така іпотека буде доступною більшій кількості українців, в тому числі й молодим сім'ям.

Постанова буде доопрацьовано в Міністерстві фінансів протягом двох днів і подано на підпис прем'єр-міністру в п'ятницю, 29 січня.

Раніше в Україні продовжили мораторій на стягнення по валютній іпотеці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: