РФ націлена на реалізацію в Україні сценарію «керованого хаосу» – розвідка

Читать на русском
Як пояснили розвідники, основними передумовами реалізації даного сценарію є: внутрішній розбрат, слабкість державних інститутів і втрата підтримки України з боку Заходу.

У Службі зовнішньої розвідки повідомили, що РФ націлена на реалізацію в Україні сценарію «керованого хаосу».

Про це йдеться в «Білій книзі», яку представила Служба зовнішньої розвідки.

Цей «керований хаос» має розчистити дорогу для реваншу проросійських сил в Україні.

Як пояснили розвідники, основними передумовами реалізації даного сценарію є: внутрішній розбрат, слабкість державних інститутів і втрата підтримки України з боку Заходу.

У розвідці заявили, що торішні місцеві вибори в Україні були попереднім етапом реалізації російського сценарію, тепер Кремль хоче створити умови для проведення позачергових парламентських виборів.

Для реалізації свого плану Росія намагається дискредитувати державні інститути України й просуває наратив протиставлення народу і центральної влади. Зокрема, РФ намагається поглибити суперечності між центром і регіонами та роздути етнічний автономізм і регіональний сепаратизм. У цьому, як відзначають в розвідці, Москві допомагає низка українських телеканалів.

Щоб послабити міжнародну підтримку України, росіяни постійно намагаються провокувати конфлікти у відносинах між Україною та сусідніми європейськими державами. Також керівництво Росії на зустрічах із західними лідерами дискредитує українську владу, звинувачуючи її в корупції та нецільовому використанні кредитних коштів або гуманітарної допомоги.

Крім того, Кремль маніпулює фактором тимчасово окупованих територій України, створює загрозливий військовий фон, проводячи військові навчання поблизу українських кордонів, а також намагається здійснювати тиск на Україну енергетичний, економічний та інший тиск.

Раніше в Міноборони повідомили, що бойовики в ОРДЛО активізували вишкіл.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: