ВАКС визнав УЗ потерпілою у справі закупівлі шпал

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив заяву представника української залізниці про залучення компанії до кримінального провадження як потерпілого.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд визнав «Укрзалізницю» потерпілою у межах кримінального провадження про організацію закупівлі шпал за завищеною ціною.

Таке рішення 21 січня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Заяву адвоката Виростка А.В. в інтересах АТ «Укрзалізниця», задовольнити. Визнати АТ «Укрзалізниця» потерпілим у кримінальному провадженні», – йдеться в ухвалі.

Як відомо, у цій справі обвинувачують колишнього начальника державного підприємства «Управління промислових підприємств» ПАТ «Укрзалізниця» Дмитра Рудковського та його заступника В'ячеслава Подліпського. За версією слідства Рудковський у період 2014-2015 років державних закупівель дерев'яних шпал та брусу організував використання службового становища своїм заступником Подліпським. Останній всупереч інтересам служби, з метою одержання неправомірної вигоди для Ярослава Жмурка (один із колишніх керівників УПП УЗ), вчинив неправомірне сприяння підконтрольним йому підприємствам, що спричинило втрату активів УПП УЗ в розмірі 13,65 млн грн.

Нагадаємо, шпальну справу УЗ передали до антикорупційного суду. В ній прокурор САП зачитав обвинувальний акт. Також до ВАКС передали справу про заволодіння коштами філії УЗ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: