Апеляція ВАКС не зняла арешт з майна ексначальника управління УЗ

Читать на русском
Апеляційна палата не побачила підстав для зняття арешту з майна колишнього очільника державного підприємства, підпорядкованого УЗ.
Дмитро Рудковський

Апеляційна палата залишила заарештованим майно колишнього начальника державного підприємства «Управління промислових підприємств» ПАТ «Укрзалізниця» Дмитра Рудковського, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує в організації закупівлі шпал за завищеною ціною.

Таке рішення 15 жовтня ухвалила колегія суддів палати Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 14 вересня ВАКС заарештував майно Рудковського, а саме: квартиру загальною площею 65,4 кв. м; 1/6 частини квартири загальною площею 100,1 кв. м; три земельні ділянки площами 0,1, 0,4832 і 0,094 га; два індивідуальні житлові будинки площами 136,7 і 355,9 кв. м; нежиле приміщення в житловому будинку загальною площею 128 кв. м; два домоволодіння у Київській області площами 136,7 і 360,8 кв. м, а також автомобіль Toyota Camry 2019 року випуску.

Не погодившись з таким рішенням, адвокат обвинуваченого подав апеляційну скаргу. На його думку, ухвала суду винесена з порушенням норм КПК України, а тому повинна бути скасована. Втім, вивчивши апеляцію, судді залишили її без задоволення.

Як відомо, у цій справі обвинувачують Рудковського та його заступника В'ячеслава Подліпського. За версією слідства Рудковський у період 2014-2015 років державних закупівель дерев'яних шпал та брусу організував використання службового становища своїм заступником Подліпським. Останній всупереч інтересам служби, з метою одержання неправомірної вигоди для Ярослава Жмурка (один із колишніх керівників УПП УЗ), вчинив неправомірне сприяння підконтрольним йому підприємствам, що спричинило втрату активів УПП УЗ в розмірі 13,65 млн грн.

Нагадаємо, шпальну справу УЗ передали до антикорупційного суду. В ній прокурор САП зачитав обвинувальний акт. Також до ВАКС передали справу про заволодіння коштами філії УЗ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: