В 12 індійських штатах виявили спалахи пташиного грипу

Читать на русском
Серед свійських та диких птахів на території 12 індійських штатів виявили спалахи пташиного грипу. Наразі в країні запроваджуються заходи зі стримування хвороби.
Фото з відкритих джерел

Серед свійських та диких птахів на території 12 індійських штатів виявили спалахи пташиного грипу. Наразі в країні запроваджуються заходи зі стримування хвороби.

Про це із посиланням на заяву міністерства рибальства, тваринництва й молочного господарства Індії повідомляє Xinhua.

Віруси та інфекції, які забрали найбільше людських життів за останні 100 роківКитайський коронавірус менш смертоносний, ніж інші вірусні захворювання, що викликали пандемію на планеті. Сумнозвісна іспанка, що вирувала на початку XX століття, забрала 5 відсотків населення планети.

«Спалах пташиного грипу серед свійської птиці було підтверджено у дев’яти штатах, а серед перелітних та диких птахів - у 12-ти», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що нині у восьми штатах тривають заходи з контролю та стримування захворювання.

«Фермерам, які внаслідок дій влади втратили свійських птахів, яйця чи корм, виплачуються відшкодування», - додали у міністерстві.

Нагадаємо, 20 січня у приватному домогосподарстві котеджного містечка в селищі Гостомель Київської області був виявлений вірус пташиного грипу.

Також ми писали, що на початку грудня минулого року в Миколаївській області в селі Кандибине Новоодеського району стався спалах пташиного грипу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: