Зведення ООС: бойовики 9 разів порушили умови перемир’я

Читать на русском
Впродовж минулої доби, 23 січня, проросійські бойовики на Донбасі 9 разів порушували умови режиму припинення вогню.
Фото: штаб ООС

Впродовж минулої доби, 23 січня, проросійські бойовики на Донбасі 9 разів порушували умови режиму припинення вогню.

Про це повідомили у прес-центрі штабу ООС.

Стали відомі втрати ЗСУ на Донбасі за 2020 рікВнаслідок бойових дій на Донбасі у минулому році загинули 50 військових Збройних сил України, ще понад 3 сотні українських захисників отримали поранення.

Зазначається, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», поблизу населеного пункту Південне, збройні формування Російської Федерації вели вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібру, станкового протитанкового гранатомета та великокаліберного кулемета.

Окрім того, неподалік від населеного пункту Гнутове, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», ворог відкривав вогонь в бік українських позицій, використовуючи ручний протитанковий гранатомет, великокаліберний кулемет та стрілецьку зброю.

Поблизу Водяного, що на Приазов’ї, російсько-окупаційні війська вели вогонь з підствольного гранатомета та стрілецької зброї. А у передмісті Авдіївки противник відкривав вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Біля Опитного збройні формування РФ застосовували ручний протитанковий гранатомет.

«Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ. Бойових втрат серед наших захисників немає», - зазначили у штабі.

Там також додали, що від початку поточної доби, 24 січня, в районі проведення операції Об’єднаних сил порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Нагадаємо, добою раніше, 22 січня, бойовики порушували перемир’я 6 разів.

Також ми писали, що 21 січня в зоні проведення Операції об’єднаних сил на Донбасі від пострілу ворожого снайпера загинув український військовий.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: