В ЮНЕСКО заявили про погіршення ситуації з правами людини в Криму

Читать на русском
В ЮНЕСКО констатували погіршення ситуації з правами людини на окупованому Кримському півострові - це вже 12 рішення організації щодо ситуації в Криму.

В ЮНЕСКО констатували погіршення ситуації з правами людини на окупованому Кримському півострові - це вже 12 рішення організації щодо ситуації в Криму.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України.

«Згідно з висновками, що містяться в доповіді, дані, зібрані Україною і міжнародними організаціями, свідчать про подальше погіршення ситуації з правами людини в окупованій Автономній Республіці Крим та місті Севастополі», - повідомили в МЗС.

Відзначається, що найбільше страждають від порушення прав людини кримські татари та українці. Вони зазнають значного тиску з боку окупаційної влади.

«У висновках також зазначається, що дії окупаційної влади істотно загрожують свободі поглядів, совісті та релігії, праву на мирні зібрання та об'єднання, свободі ЗМІ та доступу до інформації, мовних і культурним правам», - додали в МЗС.

Ірина ВерещукВіце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України
Верещук заявила, що Крим буде повернуто до складу УкраїниСказано 17 серпня 2020 р.Статус обіцянки: Архів

Крім цього в ЮНЕСКО відзначили, що окупаційна влада завдала шкоди культурним цінностям, які належать Україні та знаходяться в Криму.

У МЗС зазначили, що генеральний директор ЮНЕСКО представить наступну доповідь про ситуацію в тимчасово окупованому Криму на 212-й сесії виконавчої ради за результатами повноцінного комплексного моніторингу.

«Схвалення цього рішення в черговий раз підтверджує міцну позицію міжнародної спільноти на підтримку суверенітету й територіальної цілісності нашої держави та є важливим інструментом протидії агресивній політиці Росії та елементом консолідації міжнародних зусиль по деокупацію Криму», - зазначила перша заступник голови МЗС Еміне Джапаров.

Раніше Міністерство закордонних справ направило на розгляд Ради національної безпеки та оборони (РНБО) стратегію деокупації Криму. Документ може бути схвалений РНБО до 26 лютого.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: