В Україні розробили Концепцію розвитку кримськотатарської мови

Читать на русском
Олексій Резніков анонсував розроблену в Україні Концепцію розвитку кримськотатарської мови до 2032 року.
kmr.gov.ua

В Україні найближчим часом буде оприлюднена Концепція розвитку кримськотатарської мови до 2032 року.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков в статті, опублікованій на сайті lb.ua у середу, 20 січня.

Зеленський пообіцяв кримським татарам статус корінного народуКримські татари в Україні на законодавчому рівні отримають статус корінного народу. Робота над цим зараз ведеться, запевнили в ОПУ.

«Це стратегічне питання не тільки для корінного народу, а й для всієї української нації. Володіючи «українським тюркським», людина відкриває для себе весь тюркський світ, який нараховує близько 170 млн людей. Ця нова якість відносин з нашими партнерами - Туреччиною, Азербайджаном, країнами Центральної Азії», - пояснив він потребу такої Концепції.

За словами віцепрем'єра, Концепція повинна бути оприлюднена «протягом тижня».

Нагадаємо, у травні 2020 року президент України Володимир Зеленський пообіцяв побудувати в Києві нову мечеть, проєкт якої узгодять з представниками кримських татар.

Також повідомлялося, що Україна розслідує незаконне затримання 120 кримських татар в Криму. На затримання кримських татар відреагували і в посольстві США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: