Експерти ВООЗ розпочнуть роботу в Ухані вже цього тижня

Читать на русском
Група міжнародних експертів Всесвітньої організації охорони здоров’я, яка розслідуватиме обставини появи коронавірусу у китайському Ухані, розпочне свою роботу вже цього тижня.
Фото з відкритих джерел

Група міжнародних експертів Всесвітньої організації охорони здоров’я, яка розслідуватиме обставини появи коронавірусу у китайському Ухані, розпочне свою роботу вже цього тижня.

Про це з посиланням на китайське МОЗ повідомляє Al Jazeera.

Китай заважає вченим досліджувати походження коронавірусу – ЗМІКитайська влада засекречує дослідження щодо походження коронавірусу SARS-CoV-2, який є причиною виникнення хвороби COVID-19, а також заважає незалежним дослідникам вивчати історію походження вірусу.

Зазначається, що група із 10 експертів прибуде до Китаю 14 січня. Відомо, що вони проведуть дослідження в Ухані, де у 2019 році вперше виявили випадки зараження COVID-19.

«Оскільки пандемія продовжує розвиватися, розуміння того, як почалася епідемія, має важливе значення для запобігання подальшого поширення вірусу SARS-CoV-2 і допомоги в запобіганні появи нових вірусів в майбутньому», - йдеться у технічному завданні дослідження.

У ньому також зазначається, що поточна пандемія COVID-19 показала руйнівну дію нових зоонозних захворювань на суспільство.

Зазначимо, що група експертів повинна була відправитися до Китаю ще на початку січня, однак китайська влада не надавала їм дозвіл на роботу всередині країни.

Міжнародні експерти повинні дослідити усі обставини появи коронавірусу в Ухані та з’ясувати, чи були факти приховування інформації, змови або обману із боку Китаю відносно походження COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: