«Редколегія» на Skrypin.ua: Байден став президентом США, а в Україні стартував політичний сезон

Читать на русском
Сьогодні в «Редколегії» на каналі Skrypin.ua о 19.00 ведучий Роман Скрипін обговорюватиме з гостями студії найважливіші теми цього тижня.

Сьогодні в «Редколегії» на каналі Skrypin.ua о 19.00 ведучі Роман Скрипін та Катерина Супрун обговорюватимуть основні теми цього тижня разом із Олександром Мартиненком («Інтерфакс-Україна») та Айдером Муждабаєвим («ATR»).

Цього тижня однією з ключових подій стала інавгурація Джо Байдена, який став 46-м президентом США і першими своїми указами скасував багато того, що зробив його попередник. Про те, якою буде політика нового очільника Білого дому та чим це обернеться для України, говоритимуть сьогодні в «Редколегії».

Тим часом в Україні розпочався новий політичний сезон. Події довкола Конституційного суду продовжують піднімати градус напруженості – відстороненого від обов’язків голову суду Тупицького після закордонного відпочинку не пустили до будівлі КСУ. Що відбувається довкола КСУ? До чого дійде протистояння між владою та суддями?

З 16 січня в Україні набула чинності норма закону про мову, яка передбачає, що обслуговування споживачів має відбуватися винятково українською. Що це – жорстка українізація чи спроба захистити своє?

РЕДКОЛЕГІЯ: Байден передає привіт Дубінському / Тупицький пише листи Зеленськомуskrypin.ua

Нагадаємо, «Слово і діло» проаналізувало інавгураційні промови Байдена і Трампа та подивилось, які слова президенти використовували найчастіше.

Також ми розбиралися, кого стосується норма закону про обслуговування українською, хто контролюватиме її виконання та за що штрафуватимуть.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: